Menaxhmenti

Bordi Ekzekutiv i Datalab Tehnologije, d. d.

Andrej Mertelj

Andrej Mertelj

Kryesues i Bordit Ekzekutiv

Andrej (i lindur më 1970) më së mirë si një sipërmarrës serik me pasion të madh për IT. Pash shkollës së mesme, ai filloi studimet në shkenca kompjuterike, por i ndërpreu ato pak para diplomimit, p;r ta ndjekur karrierën e tij në sipërmarrësi. Në moshën 16 vjeçare ai publikoi artikullin e parë të tij, nga shumë artikuj ligjërime madje edhe libra .

More
Përvoja e tij gati tridhjetë vjeçare në IT sidhe njëzetepesë vite përvojë në ndërmarrësi i japi atij një kombinim të dijes dhe aftësive, të cilat kanë lënë gjurmë në programin PANTHEON, i cili është ERP lider për NMV në Evropën Juglindore. Tani pasioni i tijë është ndërtimi i shërbimeve CLOUD për NMV me Telcos dhe ofrimi i benefiteve të IT-së moderne tek fermerët.

Andrej është Drejtor i KODA.SI, Shoqata Shitëseve Slloven të Softuerëve, ka qenë president e Asociacionit Slloven për IT dhe Telekomunikacion në Odën Ekonomike the të Industrisë Sllovene, është anëtar i disa organeve standardizuese në slloveni. Adrej ishte edhe këshilltar qeveritar për shumë procese të ndryshimeve nga BE për TVSH dhe procesin e fiskalizimit, si dhe një nga oponentët kryesor te direktivës ACTA per patentat e programeve te BE. Ai shpesh merr pjesë si ligjërues në startup evente, CEED dhe punëtori për ndërmarrësi.

Moreno Rodman

Moreno Rodman

Drejtor Gjeneral (CEO)

Moreno Rodman udhëhoqi kompaninë Datalab në mes të viteve 2002 dhe 2008 dhe duke marrë parasyshë ktë mungesës për disa viteve, gjatë kësaj periudhe, ai udhëhoqi zgjerimin në tregjet e huaja dhe ndërtimin e një kanali partner, dhe rritjen e produktivitetit dhe përfitimit. Moreno është kthyer me ne që nga dhjetori 2016.

Lojze Zajc

Lojze Zajc

Anëtar i bordit ekzekutiv

Lojze Zajc ka lindur ne 13 Shkurt 1954, në Dorfarje – Škofji Loki. Ai mbaroi shkollën fillore dhe te mesme në Vič, në Lubjanë. Ai u diplomua nga Fakulteti i Ekonomisë ne 1978, me specializim ne tregtinë ndërkombëtare. Ai gjithashtu kaloi pjesën më të madhe të provimeve për një studim pas-universitar për menaxhim. Z. Zajc njeh gjuhën angleze, dhe mund te flasë gjithashtu Gjermanisht, dhe Italisht. Ai vazhdoi edukimin e tij në London School of Economics (LSE), dhe ka mbaruar një kurs si vlerësues për kompanitë, si dhe një numër programesh trajnimi në banka në Itali dhe Gjermani.

Më shumë
Puna e pare e Z. Zajc ka qenë me Jugotekstil-impex, ku, ne 1985, ai mori menaxhimin dhe mbikëqyrjen e operacioneve financiare ndërkombëtare dhe zhvilloi auditime të brendshme te kompanive në pronësi të  Jugotekstil-impex. Ne 1995, ai u ngarkua si Drejtor Menaxhues në kompaninë IBN-JT d.d dhe në 1996 u bë president i Bordit.Duke filluar në 2001, Z. Zajc punoi ne një firme ndërtimi si auditor i brendshëm. Ai me pas u ngarkua me detyrën e Drejtorit Ekzekutiv per Financa. Ne vitet e fundit të punës ne ketë kompani, ai drejtoi me sukses implementimin e PANTHEON.Z. Zajc është pjese e Datalab qe nga Marsi i vitit 2009.

Nedim Pašić

Nedim Pašić

Zëvendës-Drejtues i Bordit Ekzekutiv

Nedim është me Datalab që në themelim. Ai është ndër të parët në BH që solli ITC së bashku më NMV në PANTHEON. Në 2004 ai u diplomua në menaxhimin e sistemeve të informacionit në shkollën e ekonomisë dhe biznesit në Sarajevë. Ai është aktiv që nga viti 1997.

More

Ai është i fokusuar në programet e biznesit, menaxhim, konsulencë, marketing dhe analizë tregu.

Nedim Pašić u zgjodh Zëvendës-Drejtues i Bordit Ekzekutiv në mbledhjen e 42-të të Bordit Ekzekutiv.

Simon Klemen

Simon Klemen

CDO

Anka Leben

Anka Leben

Chief Financial Officer (CFO)

Anka Leben graduated at the Faculty of Biotechnology in Ljubljana, specializing in Economics of Agriculture. From her very first employment, she has been working with numbers – first in planning, analysis and controlling, and then settling into the fields of accounting and finances. Her previous employers include Agroemona Domžale, Jata Ljubljana, Liko Vrhnika, Energoplan. She was among the first to qualify for the title 'Qualified Accountant', certified by the Slovenian Institute of Auditors.

She joined the Datalab team in September 2016 and is now the Chief Financial Officer.

Chiefs of departments

Vanja Varl

Vanja Varl

Corporate Head of USD, VP

Vanja first started working at Datalab in 1999 where she first worked on developing software for opticians (Helios). Soon after, she took over as project manager for the personnel module (Hera). At the same time she managed the entire marketing effort in all countries where Datalab was present. In eight years she organized and executed several social and professional gatherings, four of which where PANTHEON conferences. She left Datalab for seven years to join an accounting firm where she deepened her knowledge of accounting, tax consultation, and ISO standards. She also worked on developing a document management system. After returning to Datalab in 2015, she took over as head of the Unified Service Desk department in Datalab SI. Her goal was to improve the experience for users when interacting with support and to improve the internal work processes of the department.

As of December 2017, she's taken over the role of Corporate Head of USD. As such, she continues to follow her mission to "enable uninterrupted use of PANTHEON, its compliance with legislation, and the realization of its full potential with professional and thorough provision of services."

Maja Fujan

Maja Fujan

Corporate head of marketing, VP

Maja joined Datalab in 2008 as Head of marketing. She has a bachelor’s degree in Sales and Marketing from the Faculty of economics at the University of Ljubljana. She started her career in advertising agencies where she got precious experiences handling different kinds of clients, industries, and marketing approaches.

In her opinion, two things are extremely important when you want to be successful: 1. Business focus, and 2. Understanding your audience. Understanding business motivations and context, and bringing people together by including them in projects is what makes my marketing position unique and valued.

Elmir Sikira

Elmir Sikira

VP Controlling

Elmir Sikira graduated from the Faculty of Economics in Sarajevo, specializing in Information Systems for Controlling, and Accounting and Auditing. He joined Datalab in 2007. He started his career in Datalab Bosnia as an accountant, and then moved to the profit centers of the Datalab group in 2011. Since 2014, he's been working in operational controlling.

Vanja Cigoj

Vanja Cigoj

Corporate head of Datalab Academy, VP

Vanja Cigoj has 20 years of experience with adult education. She joined Datalab in 2007 and took over the Datalab Academy, for which she defined the content and organizational structure. Since 2016, she's been the corporate head of Datalab Academy, where she's in charge of coordinating and overseeing education and events for PANTHEON users and partners in 6 countries. She's also responsible for the education and events for employees of the Datalab group.

She completed a Bachelor in Business and Working Systems. Organizing events and other activities is her life's mission. She's a mother of four, highly motivated, hardworking, and communicative. Her motto is "Nothing is too hard and everything can be done if there's enough willpower and strength."

Ambrož Jarc

Ambrož Jarc

VP PANTHEON Retail

Ambrož Jarc graduated from the Faculty of Electrical Engineering, then moved on to economics, completing his MBA in Austria. He gained his first work experience at the Institute of Vacuum Science and Opto Electronics as a researcher, and then moved to the world of business. In 13 years, he built a large IT company, JAE, that he exited in 2007. He has over 20 years of experience in the B2B and B2C segment. In the last few years, he was a business developer for various companies, specializing in online systems for B2B and B2C.

He joined the Datalab team in 2015 to manage the implementation of fiscal verification for cash registers, and then accepted the challenge of heading the Retail segment at the corporate level.

Drejtorët e Degëve

Vlado Mitev

Vlado Mitev

Drejtor Datalab LLC & Datalab MK

Vlado was born in 1970 in Skopje. He graduated on faculty for mechanical engineering in 1995 while in the same time started a private company in IT sector with core business in hardware and software solutions. He take a leading role in developing a good business strategy and growth of the company from 2 to 30 employees and becoming one of top IT companies in Macedonia. He managed a lot of projects related with hardware, networking, various ERP solutions and SAP. From September 2016 he became a member of Datalab team as a managing director of Datalab Kosovo and from September 2017 also Datalab Macedonia is under his management.

Andrej Mertelj

Managing Director of Datalab SI d.o.o.

Goran Težak

Goran Težak

Managing Director of Datalab HR d.o.o.

Goran has been in the IT business for the past 20 years, 10 of those he's spetn focusing on PANTHEON. He has a diploma in telecommunication engeneeering.He started his career in a private IT company, then moved on to ORACLE, where he became regional lead for SE Europe. In year 2007 he founds his own company and becmes Datalab's partner. In year 2016 he became Datalab's distributer and in 2017 managing director of Datalab HR.

Nedim Pašić

Nedim Pašić

Drejtor Datalab BH d.o.o.

Nedim është me Datalab që në themelim. Ai është ndër të parët në BH që solli ITC së bashku më NMV në PANTHEON. Në 2004 ai u diplomua në menaxhimin e sistemeve të informacionit në shkollën e ekonomisë dhe biznesit në Sarajevë. Ai është aktiv që nga viti 1997.Ai është i fokusuar në programet e biznesit, menaxhim, konsulencë, marketing dhe analizë tregu.

 

Nena Lukić

Nena Lukić

Direktorica Datalab SR d.o.o.

Nena Lukić je diplomirala na Matematičkom fakultetu u Beogradu 2000. godine. Sljedećih 5 godina radila je kao profesor matematike i informatike u Gimnaziji u rodnom Kruševcu. Aktivno je sudjelovala u pripremi programa informatike s Ministarstvom prosvjete i sporta, kao i na edukaciji nastavnika na temu multimedijalne nastave u osnovnim i srednjim školama.

Više
2005. godine prelazi iz prosvjete u privredu, i prvi put se sreće sa PANTHEON-om u poduzeću Fiškal a.d., gdje je radila kao šef Marketinga.
Paralelno radi na usavršavanju i završava obuku za samostalnog knjigovođu i kontistu. Uz to, radi kao instruktor za program edukacija “Xpert European Computer Passport”, i autor je udžbenika za Xpert ECDL programe.
2006. godine osniva firmu Jamada d.o.o., i započinje karijeru kao konsultant s preko 90% uspješnosti na certifikacijama za PANTHEON.
2009. godine dobitnica je priznanja “Biznis dama”, koje dodjeljuju Uspješne žene Srbije, Klub privrednih novinara, Unija poslodavaca Srbije i Regionalna privredna komora.
U toku 10 godina, kao viši konsultant-specijalista i programer, implementirala je PANTHEON u preko 100 poduzeća.
2017 godine pridružuje se Datalab timu kao direktor Datalab Srbija.
Danko Obradović

Danko Obradović

Drejtor Datalab MN d.o.o.

Manaxhimi - Datalab PANTHEON

Ai nga profesioni është inxhinier i makinerisë . Në vitin 1988 ai filloi me zhvillimin e pavarur të programeve të biznesit. Vitin tjetër ai themeloi një kompani private për të zhvilluar programe biznesi në Mal te Zi. Ai u njoh me PANTHEON në vitin 2003 kohë e cila shënon dhe fundin e zhvillimit të programeve të tij për biznese. Megjithëse ai ka shume njohuri nga fushat e informatikës së biznesit, ai e kuptoi që një individ nuk mund të konkurroj  kundrejt njohurive te akumuluara nga një numër i madh ekspertesh si ata që punojnë në departamentin e zhvillimit të PANTHEON-it.

Ivaylo Jordanov

Ivaylo Jordanov

Drejtor Datalab Bulgaria Ltd.

Ivaylo mund të përshkruhet si një specialist marketingu dhe shumë ambicioz me një përvojë të madhe praktike në shitje direkte dhe menaxhment sidhe  raporteve me konsumatorë management. Ai është veçanërisht i interesuar në vlerësimin e kënaqshmërisë së konsumatorit sidhe në strategjitë e mbajtjes së vazhdueshme të tyre, ai gjithashtu është i interesuar në efektet e marketingut digjital tek sjelljet e konsumatorëve. Është shumë njeri pozitiv, energjik dhe i pëlqen natyra, veçanërisht alpinizmi.

Ivaylo ka diplomuar në Marketing dhe Menaxhment Ndërkombëtar me vlerësim nga Henley Business School në University of Reading, UK. Ai ka përvojë edhe me menaxhimin e regjistrave dhe zgjidhjet në menaxhimin e dokumenteve. Në 2013, ai filloi punën në Kontrax, Bulgaria, si account manager i specializuar në projektet për zgjidhjet e menaxhimit të dokumenteve dhe ERP Pantheon. Nga viti 2015 ai është Drejtor në Datalab Bulgaria.