Mednarodna PANTHEON konferenca 2017

Digitalna preobrazba s PANTHEON‑om

Grand hotel Bernardin, Portorož
16.–17. november 2017

»S pomočjo digitalizacije so se časi, potrebni za izvedbo posameznih procesov, skrajšali za najmanj 30 %.«

Aleksander Nerat

vodja IT, Plastika Skaza d.o.o.

»Danes v podjetje po elektronski obliki pride 40 % vseh naročil in, če bi jih obdelovali ročno, bi za to potrebovali štiri dodatne zaposlene v komerciali.«

Blaž Dobnikar

tehnični direktor, Extra Lux d.o.o.

Na konferenci bomo odgovarjali na številna vprašanja o tem, kakšno je stanje digitalne preobraženosti v Sloveniji in regiji, kako doseči digitalno preobrazbo s PANTHEON-om v praksi, kako odgovarjati na glavne izzive v fazi digitalne preobrazbe in …

Kako se izogniti iluziji digitalne preobrazbe?

Na slednje vprašanje nam bo pomagal odgovoriti g. Joe Peppard, eden od vodilnih digitalnih strokovnjakov in posebni gost konference. Pred prihodom smo ga poprosili za njegova uvodna opažanja, vezana na digitalno preobraženost podjetij.

»Eden izmed trendov, ki jih opažam, je nekaj, čemur pravim fenomen ‘šminke na prašiču’«, pravi g. Joe Peppard in nadaljuje: »To so organizacije, kjer je digitalizacija le iluzija. Na prvi pogled imajo mogoče nekaj novih in lepih aplikacij, če pa pogledamo globlje v podjetje, pa slednje tava v temi. Pod pretvezo ‘digitalne iniciative’ se lahko dogaja marsikaj, napredek pa je le minimalen. Digitalno je lahko vznemirljivo, razburljivo, vendar ga je težko doseči,« sklene g. Joe Peppard.

Udeležite se konference, spoznajte g. Pepparda in ostale strokovnjake ter spoznajte primere dobre prakse iz prve roke!

1. dan – četrtek, 16.11.2017

Plenarni del konference bomo namenili osrednji temi – digitalni preobrazbi s PANTHEON-om. Odgovarjali bomo na številna aktualna vprašanja: kaj je digitalna preobrazba, kakšne so koristi digitalne preobrazbe in kateri so izzivi na poti do digitalne preobrazbe ipd. Spoznali bomo, kako doseči digitalno preobrazbo vseh pomembnih poslovnih funkcij in vam predstavili uspešne primere iz prakse.

2. dan – petek, 17.11.2017

Drugi dan konference bo namenjen pretoku znanj, izmenjavi najboljših poslovnih in PANTHEON praks ter krepitvi in nadgradnji poslovnih in prijateljskih vezi. Gosti, predavatelji in udeleženci se bomo družili v dvoranah Europa A, B, C, D in Mediteranea, ki bodo razdeljene na sekcije.

Srečanje, zapisano v zvezde

Mednarodna PANTHEON konferenca je dogodek, na katerem enostavno ne smete manjkati.

Joe Peppard

posebni gost konference in avtor knjige »The Strategic Management of Information Systems: Building a Digital Strategy«, redni profesor na ESMT Berlin v Nemčiji ter docent na univerzi Južne Avstralije

Cena v predprijavi

vse vključeno že od 229,23 EUR/osebo

Nočitev, hrana, kotizacija … preverite, kaj vse je vključeno v ceno!

Urnik predavanj

Pomembno: Za goste iz Adriatic regije bo za predavanja v slovenskem jeziku zagotovljen simultani prevod.

09:00–10:00
preddverje dvorane Europa
 

Registracija udeležencev, mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci in zajtrk

10:00–10:15
Europa
ga. Vanja Cigoj, Vodja Datalab Akademije in g. Moreno Rodman, CEO, Datalab Tehnologije d.d.

Uvodni pozdrav in mejniki dogodka Mednarodna PANTHEON konferenca 2017

10:15–11:00
Europa
g. Joe Peppard, posebni gost konference, digitalni “guru” in avtor knjige “The Strategic Management of Information Systems: Building a Digital Strategy”, redni profesor na ESMT Berlin v Nemčiji ter docent na univerzi Južne Avstralije

Iluzija digitalne preobrazbe in kako se ji izogniti

V zadnjih dneh sem pregledoval svoje podatke o tem, kako (ne)uspešno podjetja vodijo svojo pot do t. i. digitalne preobrazbe. Preseneča me ambicija nekaterih podjetij; kaj počnejo in kaj so dosegla. Druga žal tiščijo svoje glave v pesek, opotekajoča se brez pravih smernic, ali pa je njihov napredek le iluzija. Ste v v prvi ali drugi kategoriji?

Več
Eden izmed trendov, ki jih opažam, je nekaj, čemur pravim fenomen “šminke na prašiču”. To so organizacije, kjer je digitalizacija le iluzija. Na prvi pogled imajo mogoče nekaj novih in lepih aplikacij, če pa pogledamo globlje v samo podjetje, pa slednje tava v temi. Pod pretvezo “digitalne iniciative” se lahko dogaja marsikaj, medtem ko v resnici obstaja pomanjkanje kohezije, napredek pa je le minimalen. Govor bo predstavil, kakšni izzivi nas čakajo, preden lahko dosežemo pravo digitalno preobrazbo. Digitalnost zajema več kot le uporabo digitalnih tehnologij, kot so družabna omrežja, mobilnost, računalništvo v oblaku, analize, internet stvari (IoT), kognitivno računalništvo ali verige podatkovnih blokov. Za digitalno preobrazbo moramo ne le preoblikovati operacije podjetja, temveč tudi premisliti njegovo ponujeno vrednost. Digitalno podjetje mora biti inovativno, da lahko ponuja izboljšane produkte, storitve in participacijo kupcev. Digitalno je lahko vznemirljivo, razburljivo, vendar ga je težko doseči.
11:00–11:30
Europa
 

Odmor in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

11:30–11:45
Europa
ga. Ana Petrić, A.T. Kearney

Stanje digitalne preobraženosti podjetij v Sloveniji in regiji

Rezultati analize so pokazali, da digitalna preobrazba predstavlja podjetjem poslovni izziv, saj ima zgolj četrtina podjetij formalizirano digitalno strategijo, kar polovica pa jih ne ve, kakšne potencialne prihranke in koristi lahko pričakujejo.

Več
A.T. Kearney je v sodelovanju z Združenjem Manager naredil raziskavo v kateri je preverjal, kako se podjetja v jugovzhodni Evropi spopadajo s transformacijo tradicionalnih poslovnih modelov in procesov ter implementacijo digitalnih tehnologij. Rezultati so pokazali, da digitalna preobrazba predstavlja podjetjem poslovni izziv, saj ima zgolj četrtina podjetij formalizirano digitalno strategijo, kar polovica pa jih ne ve, kakšne potencialne prihranke in koristi lahko pričakujejo.
11:45–12:00
Europa
Jure Bovha, Datalab Tehnologije d.d. in Brigita Meglič, Datalab SI d.o.o.

Digitalizacija poslovnih procesov s PANTHEON-om

Digitalizacija in avtomatizacija procesov je rdeča nit Industrije 4.0. Za podporo tega smo v PANTHEONu dodali dve stvari: poleg dopolnitve dokumentnega sistema (DMS) tudi zelo močno orodje, ki se imenuje Business Process Manager, oz. po naše kar Workflow.

Več
Z navedenimi digitalni orodji lahko dosežete revolucionarni razvoj. Predstavili vam bomo njuno delovanje v okviru 1. dne konference in podrobno v okviru delavnice 2. dan konference.”
12:00–12:10
Europa
g. Igor Pauletič, Frodx

Kdo lahko izgubi bitko v prodaji in kje bomo do leta 2020?

Napovedujejo, da bo že do leta 2020 v informacijsko zrelih podjetjih kar 85 % vseh interakcij s strankami obvladovanih s strani umetne inteligence.

Več
Danes vse večji del nakupne poti stranke (potrošniki in tudi poslovni kupci) prehodimo sami – z vsebinami, ki jih najdemo na spletu in v družabnih omrežjih, in na osnovi teh sprejemamo večji del nakupnih odločitev oz. kritično oblikujemo nakupne preference in se odločamo vsaj o tem, katerim ponudnikom ne bomo dali priložnosti.

Sleherna aktivnost v digitalnem okolju pušča digitalni odtis, ki lahko izkazuje zanimanje in tudi sentiment strank, ki so v nakupnem procesu. Če ga znamo spremljati, se znamo pravilno in pravočasno prilagoditi vsaki stranki na njeni nakupni poti – znamo personalizirati vsebine glede na zaznano zanimanje in znamo pravočasno na potencialno stranko opozoriti svoje prodajno osebje.

Če smo doslej vedno razmišljali o potrebi po obvladovanju prodajnega procesa in spremljanju aktivnosti prodajalcev v okviru CRM sistemov, smo zdaj prišli do zavedanja, da je za uspešnost prodajnega procesa še mnogo pomembnejša sposobnost spremljanja nakupne poti posamezne potencialne stranke še pred njenim prvim osebnim stikom z našim prodajnim osebjem. Danes CRM sistemi, ki niso povezani z Marketing Automation sistemi, ki obvladujejo nakupno pot posamezne stranke in ji personalizirajo vsebine v digitalnem okolju, za uspešnost prodajnega procesa ne naredijo več dovolj. Dosledni prodajalci, ki se zanašajo ne srečo in se ne odzivajo glede na digitalne sledi svojih potencialnih strank, praviloma izgubljajo bitko.

Podobno, kar se je že zgodilo prodajalcem pri spremljanju nakupnega procesa strank, se je začelo dogajati marketingarjem, ki upravljajo digitalne oglasne kampanje. S tehnologijo, ki temelji na umetni inteligenci, se je začeli radikalno spreminjati medijski zakup in proces optimizacije kampanj. Strojno učenje in napovedni modeli na osnovi zaznanih vzorcev odzivov na digitalne oglasne kampanje, nakazujejo, da se bodo v prihodnje z optimizacijo oglasnih kampanj in medijskega zakupa izključno ukvarjala umetna inteligenca. A medijski zakup ni edino področje, kjer ljudje v marketingu in prodaji izgubljamo prostor – Salesforce in Microsoft napovedujeta, da bo že do leta 2020 v informacijsko zrelih podjetjih 85% vseh interakcij s strankami obvladovanih s strani umetne inteligence.

12:10–12:25
Europa
Leonida Kraševec, produktni vodja za modul Hermes, Datalab Tehnologije

Digitalna preobrazba prodaje/nabave s PANTHEONom

Številne poslovne funkcije v času t.i. »digitalne transformacije« doživljajo pomembne spremembe, tudi prodaja/nabava. Za podporo tega smo v PANTHEONu dodali številna orodja s katerimi lahko dosegate digitalizacijo nabave/prodaje.

Več
Danes se je potrebno odzvati in odgovarjati na izzive drugače kot pa pred leti. Spremenil in pohitril se je prodajni proces. Na drugi strani se morajo podjetja spoprijeti z izzivi na ravni dobaviteljev, ki je resnično ključnega pomena in pogosto predaleč od digitalizacije. Skladno s tem je potrebno prilagoditi / optimizirati prodajne in nabavne procese. Za podporo tega smo v PANTHEONu dodali številna orodja s katerimi lahko dosegate digitalizacijo nabave/prodaje. Predstavili vam bomo poslovni proces v prodaji/nabavi, masovno pošiljanje sporočil, posredovanje podatkov v digitalni obliki in več. Predstavili vam bomo njihovo delovanje v okviru 1. dne konference in podrobno z možnostjo diskusije (v okviru delavnice) 2. dan konference.
12:25–12:35
Europa
Blaž Dobnikar, tehnični direktor, Extra Lux d.o.o.

Case study – Primer uspešne digitalne preobrazbe v podjetju Extra Lux d.o.o.

Naš sistem B2B trgovine je povezan s PANTHEONom. Podatki, kot so artikli in cene se dnevno prenašajo iz PANTHEONa v B2B sistem in iz spletne trgovine naročila nazaj v PANTHEON. Danes v podjetje po elektronski obliki pride 40% vseh naročil, če bi to obdelovali ročno bi potrebovali dodatne 4 zaposlene v komerciali. S pomočjo digitalizacije se nam je proces pohitril za 30 %, saj so procesi, ki smo jih prej delali ročno, sedaj obdelani avtomatsko.

Več
Podjetje Extra Lux d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1991 in se ukvarja s prodajo pisarniškega materiala in vsega kar neko podjetje potrebuje za poslovanje. Leta 2016 smo se odločili za korenito preobrazbo našega poslovanja. Želeli smo svojo B2B trgovino in storitev BiroLux (sistem konsignacije za kupce) povezati s PANTHEONom in avtomatizirati/digitalizirati poslovanje. Želeli smo poenostaviti zajem podatkov o naročilih in pospešiti prenos naročil v izdobavo ter poenostaviti delovanje BiroLux-a za obračun konsignacijskih odjav. Danes je sistem B2B trgovine povezan s PANTHEONom. Podatki , kot so artikli in cene se dnevno prenašajo iz PANTHEONa v B2B sistem in iz spletne trgovine naročila nazaj v PANTHEON. Danes v podjetje po elektronski obliki pride 40 % vseh naročil, če bi to obdelovali ročno bi potrebovali dodatne 4 zaposlene v komerciali. Za sistem BiroLux je digitaliziran prenos konsignacijskih odjav v PANTHEON in avtomatizirana izdelava računov za konsignacijo. S pomočjo digitalizacije se nam je proces pohitril za 30 %, saj so procesi, ki smo jih prej delali ročno, sedaj obdelani avtomatsko. Poudariti pa je predvsem potrebno, da se je povečal nadzor nad zalogami pri posameznih kupcih. Napake odkrivamo takoj, prej pa smo napake odkrili, šele, ko je prišlo do razhajanja med zalogami.
12:35–14:05
Restavracija Grand Hotel Bernardin
 

Kosilo in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

14:05–14:20
Europa
g. Ambrož Jarc, Vodja PANTHEON Retail in g. Tadej Smogavec, Vodja poslovnega segmenta, Telekom Slovenija d.d.

Digitalna preobrazba trgovine na drobno s PANTHEONom

Podjetja v maloprodaji z digitalno preobrazbo hitreje dosegajo kupca. V podporo le temu smo na Retail-u dodali orodja, ki vam in vašim strankam lahko pomagajo na poti digitalizacije.

Več
Ali je trgovina na drobno pripravljena ali ne – potrošniki so postali »odvisniki« sodobne digitalne krajine in pričakujejo, da bodo njihovi prodajalci na drobno temu sledili. Današnji digitalni potrošnik je zahtevna »zver«. Vse želi takoj in več! Podjetja v maloprodaji z digitalno preobrazbo hitreje dosegajo kupca. V podporo le temu smo na Retail-u dodali orodja, ki vam lahko pomagajo na poti digitalizacije. Tako je na voljo scan dokumenta z mobilno blagajno (tablica, telefon) in prenos v BO ter upravljanje z dokumenti. V RW licenco (online fakturiranje) pa smo dodali integracijo e-računov (vhodni in izhodni), export podatkov OVD ter Sync s PA.
14:20–14:30
Europa
Marin Vladovič, COO, Ceneje.si

Case study – Primer uspešne zgodbe eCommerce – Ceneje.si

Z razvojem spletnega nakupovanja je ceneje.si, skupaj s tremi hčerinskimi portali postalo največja spletna platforma (marketplace) v Adriatic regiji in pomembno spreminja nakupni proces uporabnikov.

Več
Ceneje d.o.o. svoj prvi portal lansiralo v spletno uporabo že leta 2005. Od takrat spreminja način nakupovanja v regiji in deluje v tako imenovanem segmentu nakupnih primerjalnikov, ki demokratizirajo nakupovanje. Nakupni primerjalniki so sodobne platforme, ki delujejo na spletu in kjer se srečajo ponudniki – trgovci, in kupci, uporabniki spleta, ki preudarno in informirano nakupujejo tako v fizični trgovini kot na spletu. Z razvojem spletnega nakupovanja je ceneje.si, skupaj s tremi hčerinskimi portali postalo največja spletna platforma (marketplace) v Adriatic regiji in pomembno spreminja nakupni proces uporabnikov. Na platformi združuje ponudbe več kot 800 trgovcev, upravlja več kot 1,5 milijona različnih ponudb vsak dan, v več kot 1000 kategorijah. Vsak mesec ga obišče več kot 1,2 milijona unikatnih uporabnikov. Z iniciativo Shopper’s Mind (smind.si) in organizacijo edine konference namenjene spletni trgovini – Ecommerce Day, pomembno vpliva na razvoj dejavnosti in predstavlja najboljše prakse na področju digitalnega upravljanja spletnih trgovin in podatkov o povpraševanju ter cenah na ravni izdelkov, znamk, kategorij in sezon.
14:30–14:45
Europa
Simon Klemen, produktni vodja za modul Denar, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna preobrazba računovodstva s PANTHEONom

V podporo digitalizaciji računovodstva smo v PANTHEON vgradili številna in nova orodja, ki vam lahko pomagajo na poti do digitalizacije. Tako je na voljo Poslovni proces/Workflow za pripravo bilančnih poročil – kontrole knjiženja, priprava bilanc, izvozi itd, finančno poročanje in analitika…

Več
Digitalna preobrazba računovodskih služb je uvedba novih tehnologij ali nadgradnja informacijske tehnologije, torej kombinacija stvari, o katerih so računovodje že slišali: računalništvo v oblaku, obdelava večjih količin podatkov, uporaba pametnih naprav ipd. Kombinacija omenjenih tehnologij računovodjem omogoča znižanje stroškov, analizo večjega nabora podatkov, zmanjševanje ponavljajočih se nalog in avtomatizacijo opravil. Z uvedbo novih tehnologij se lažje osredotočijo na vaše strokovno delo. Prehod v brezpapirno poslovanje je torej nuja. Poleg navedenega je nujna tudi integracija s procesi strank. Če naj bo računovodstvo prihodnosti povsem digitalno, morajo računovodske organizacije osvežiti obstoječe poslovne modele in razumeti način delovanja klientov, ki jih najemajo. V podporo digitalizaciji računovodstva smo v PANTHEON vgradili številna in nova orodja, ki vam lahko pomagajo na poti do digitalizacije. Tako na omenim Workflow za pripravo bilančnih poročil – kontrole knjiženja, priprava bilanc, izvozi itd, finančno poročanje in analitika itd. Predstavili vam bomo njihovo delovanje v okviru 1. dne konference in podrobno z možnostjo diskusije (v okviru delavnice) 2. dan konference.
14:45–14:55
Europa
Marija Tomc Muc, direktorica, Biro Bonus d.o.o.

Case study – Primer uspešne digitalne preobrazbe v računovodskem servisu Biro Bonus d.o.o.

Programski paket PANTHEON nam je omogočil delo na skupnih bazah s strankami, kar je pomenilo odpravo dvojnih vnosov ter posledično zmanjšanje možnosti napak in povečanje kvalitete računovodske informacije, ki je naročnikom dostopna hitro, kjerkoli in kadarkoli.

Več
Informacijski sistem PANTHEON smo povezali tudi z dokumentnim sistemom in dosegli, da imamo vpogled v dokument kjerkoli v informacijskem sistemu. Računovodska informacija je vedno na razpolago on-line, možnost napak se zmanjša na minimum, računovodja pa se namesto z duhomornimi vnosi ukvarja z razlago računovodskih kazalnikov, analizami, načrtovanjem in svetovanjem.
14:55–15:10
Europa
Mateja Cejan, produktni vodja za modul Hera, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna preobrazba HR s PANTHEONom

V HR je digitalna preobrazba priložnost s katero poenostavimo analiziranje podatkov o zaposlenih, sprejemamo prave odločitve, na osnovi informacij o zaposlenih in optimizirano izvajanje HR-procesov. V podporo digitalizaciji smo na modulu Kadri dodali številna orodja; Poslovni proces/workflow na plačah in kadrih, možnost izpisov iz več baz hkrati…

Več
Digital HR integrira tehnologije SMAC (socialne, mobilne, analitične in delo v oblaku), da ponovno opredeli izkušnje zaposlenih, zaposlene naredi bolj produktivne in izboljša ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem. V podporo digitalizaciji smo na modulu Kadri dodali številna orodja; Poslovni proces/workflow na plačah in kadrih, možnost izpisov iz več baz hkrati, hitre kadrovske preglede in prikaze osebnih map zaposlenih ob podpori ZEUS nadzornih plošč itd. Predstavili vam bomo njihovo delovanje v okviru 1. dne konference in podrobno z možnostjo diskusije (v okviru delavnice) 2. dan konference.
15:10–15:30
Preddverje dvorane Europa
 

Odmor in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

15:30–15:45
Europa
Marko Bohar, samostojni svetovalec, GZS

Kaj pa digitalizacija proizvodnje in Industrija 4.0?

Četrta industrijska revolucija pomeni celovito digitalizacijo proizvodnje. Predstavlja nov nivo organiziranosti in upravljanja celotne vrednostne verige preko vseh nivojev življenjskega cikla produkta.

Več
Temeljni gradnik predstavljajo  kibernetsko-fizični proizvodni sistemi (CPS), ki produktom in proizvodnim sredstvom dodajo sposobnost avtonomnega komuniciranja, kar odpira na eni vrsto možnosti za prilagodljivo povezovanje, na drugi strani pa v poslovno okolje prinaša nova tveganja, nove načine zmanjševanja le teh in večjo odvisnost od “izluščanja” informacij v realnem času iz velike količine zbranih industrijskih podatkov. Digitalizacija je danes že del poslovnega okolja, kar pomeni, da bi morala vsaka poslovna odločitev danes že vsebovati tudi “digitalni test” oziroma premislek o tem ali se resnično zavedamo vseh (digitalnih) poslovnih tveganj, ki jih prinaša naša trenutna odločitev. S spodnjim kratkim testom v obliki treh vprašanj si lahko že danes že sami ustvarimo sliko o tem:

  1. Ali vem kako to vprašanje rešujeta vsaj dva konkurenta?
  2. Ali izbrana usmeritev preobrazbe prinaša v podjetje zavedanje potenciala podatkov v Industriji 4.0?
  3. Kateri (realni) problem kupcev rešujem z načrtovanim korakom “digitalizacije”? 
15:45–16:00
Europa
Marko Tuk, produktni vodja za modul Proizvodnja, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna preobrazba proizvodnje s PANTHEONom

V podporo digitalizaciji smo na modulu Proizvodnja dodali številna orodja. Tako lahko s pomočjo poslovne analitike ZEUS ugotavljamo odstopanja kosovnic od dejanskega stanja, spremljamo stroje/orodja za servisiranje, 

Več
spremljamo zasedenost resursov, potrebe po delavcih, preglede pravočasnih izdobav ter zamud. V proizvodnji so nam na voljo OEE kazalniki, delo po resursih, uspešnost, struktura DN, DN v zamudi in mnogo več.
16:00–16:10
Europa
Aleksander Nerat, Vodja IT, Plastika Skaza d.o.o.

Case study – Primer uspešne digitalne preobrazbe v proizvodnem podjetju Plastika Skaza d.o.o.

Z uporabo namenskega planskega orodja povezanega s PANTHEONom so v podjetju Plastika Skaza d.o.o. izboljšali tudi izkoristek strojev v proizvodnji. Ocenjujejoo, da so se časi potrebni za izvedbo posameznih procesov skrajšali za najmanj 30%…

Več
Podjetje Plastika Skaza d.o.o. je podjetje s 40 letno tradicijo. V svoji zgodovini so prešli od v celoti papirnega poslovanja do integriranih IT sistemov. Z PANTHEONom so povezali spletno trgovino, MES sistem iz proizvodnje, skladiščni sistem iWare, Plansko orodje Preactor, EDI sistem in mnoge druge. Vsi procesi, ki jih premaknejo iz papirne v elektronsko obdelavo se s tem pospešijo in skupaj z avtomatizacijo tudi zmanjšajo možnosti napak. Posodobitev proizvodnje z realno časnim razknjiževanjem materialov in dela ter prevzemanjem izdelkov je korak, ki ga pravkar izvajajo.
S pomočjo digitalizacije so se skrajšali časi obdelave naročil in delovnih nalogov v celoti. Z uporabo namenskega planskega orodja povezanega s PANTHEONom pa so izboljšali tudi izkoristek strojev v proizvodnji. Ocenjujejo, da so se časi potrebni za izvedbo posameznih procesov skrajšali za najmanj 30% hkrati z poenostavitvijo celotnega poslovanja pa pričakujejo še večji učinek ob sočasnem bistveno izboljšanem nadzoru nad stabilnostjo procesov in hitrejšim odkrivanjem napak.
16:10–16:25
Europa
g. Boštjan Berčič, Direktor PANTHEON SME razvoja, Datalab Tehnologije d.d.

Digitalna preobrazba s PANTHEONom – > Prihodnost

Plan dela smo razdelili v tri segmente. Prohodnost PANTHEONa bomo gradili na optimizaciji, dopolnitvah obstoječih modulov ter izgradnji novih modulov. V sklopu novih modulov nas čaka BPM/Workflow, PANTHEON web fakturiranje (spletna rešitev za mala podjetja),

Več
EDI projekt (avtomatska obdelava dobavnic dobaviteljev neposredno v retail blagajno, OCR2eDoc (zajemanje podatkov s papirnih dokumentov in njihova avtomatska obdelava, PANTHEON WEB Lite (spletni modul za mala podjetja in več.
16:25–16:45
Preddverje dvorane Europa
 

Odmor in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

16:45–17:00
Europa
dr. Željko Čurić, dr. medicine in direktor O.K. Consulting

Spoznati samega seba (“Gnothi seauton”) kot ključni predpogoj preobrazbe

Na poti do digitalne preobrazbe se podjetja in posamezniki srečujemo z dvema glavnima izzivoma. Prvi je zagotovo pripraviti vodstvo in zaposlene na spremembe in njihovo sprejemanje. Konfrontacija s spremembo zna biti eden od ključnih izzivov za človeško psiho.

Več
Že v času Antike je bilo dobro znano dejstvo, da se psiha vsaki spremembi upre. Zatorej brez dobrega poznavanja SEBE in samega procesa spreminjanja, se lahko celoten proces spremeni v samomučenje, ali za podjetje zelo neželeno stanje zastoja osebe, tima ali podjetja v celoti.  Preobrazba ima notranjo matematiko, ki je pragmatično neizprosna in poznavanje logike tega dogajanja je nujni predpogoj ustrezne nove adaptacije. SPOZNATI SAMEGA/SAMO SEBE JE KLJUČNI PREDPOGOJ PREOBRAZBE!
17:00–17:15
Europa
dr. Maja Bogataj Jančič, LL.M., LL.M., Inštitut za intelektualno lastnino

Ali ste pripravljeni na GDPR – Novo EU splošno uredbo o varstvu podatkov?

25. maja 2018 pride v veljavo evropska Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR), ki bo močno zaostrila način zbiranja, hranjenja in obdelave osebnih podatkov na območju EU. GDPR bo zagotovo drugi glavni izziv, ki ga bomo morali premagati. Kaj nam GDPR prinaša? 

Več
Ena od novosti, ki jo uredba prinaša je recimo širša definicija osebnih podatkov, ki med drugim vključuje tudi IP-naslove, druga pa recimo zaostreni pogoji za pridobivanje privolitve za obdelavo osebnih podatkov. Tako npr. Predhodno obkljukana okenca za strinjanje s pogoji po novem odpadejo. Odpade tudi zbiranje osebnih podatkov, ki za namen zagotavljanja neke storitve niso potrebni. Še pomembneje – to bo veljalo za vse osebne podatke, ki ste jih doslej že pridobili, in tiste, ki jih še boste po 25. maju…
17:15–19:00
preddverje dvorane Evropa in Smaragdne dvorane

Zaključek plenarnega dela konference, druženje s pokrovitelji, gosti in uporabniki ter “lepotna” priprava na zabavo

Udeleženci konference se boste po uradnem zaključku konference lahko sprostili v prijetni družbi naših pokroviteljev in gostov. Lahko se boste sprehodili ob prijetni morski obali ali pa se v družbi naših vizažistov in frizerjev (ki vas bodo pričakali v preddverju Smaragne dvorane) prelevili v “zvezde” večera.

19:00–jutra
Smaragna dvorana

Večerna zabava v slogu “Hollywood glam” ob obeležitvi 20te obletnice podjetja Datalab

Zabava bo potekala v čudoviti Smaragdni dvorani Grand hotela Bernardin. V prijetni družbi, ob dobri hrani in pijači ter glasbi se bomo zabavali do jutranjih ur.

09:00–9:30
preddverje dvorane Europa
 

Zbor udeležencev, mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

9:30–10:10
Europa A
g. Andrej Marinič, Vodilni programer Sistem, Datalab Tehnologije

PANTHEON X BPM/Poslovni proces – digitalno orodje za revolucionarni razvoj

>>Več

10:20–11:00
Europa A
ga. Klaudia Blašković, asistent produktnega vodje za modul Hermes, Datalab Tehnologije

Kako do učinkovite avtomatizacije in hitre obdelave in izmenjave ključnih podatkov v delu nabave in prodaje?

>>Več

11:10–11:50
Europa A
ga. Špela Vauhnik, konzultantka, Mercuri International

20 kritično pomembnih prodajnih praks za uspeh v digitalni dobi

>>Več

11:50–12:20
Preddverje dvorane Europa
 

Odmor in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

12:20–13:00
Europa A
mag. Andrej Črne, tehnolog storitvenega centra Datalab SI d.o.o. in g. Sebastijan Ženko (gost), UNIKA TTI d.o.o.

Digitalizacija oskrbovalnih verig “v praksi”

Od ročnega vnosa do elektronske izmenjave neposredno iz trgovin na primeru podjetja UNIKA TTI. >>Več

13:10–13:50
Europa A
g. Igor Pauletič, Frodx

Zakaj bo na poti v 4. industrijsko revolucijo tehnologija pojedla marketing, kakršnega smo ga poznali doslej?

>>Več

14:00–14:40
Europa A
ga. Manja Vukovič, tehnologinja storitvenega centra Datalab SI d.o.o. in gost; g. Blaž Dobnikar, tehnični direktor, Extra Lux d.o.o.

Kako z digitalizacijo do pohitritve prodajnega procesa, povečanja nadzora in hitrejše detekcije napak?

>>Več

14:40–15:50
Restavracija Grand Hotela Bernardin
 

Zaključek izobraževalnega dela konference, kosilo in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

09:00–9:30
preddverje dvorane Europa
 

Zbor udeležencev, mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

9:30–10:10
Europa C
g. Simon Klemen, produktni vodja za modul Denar, Datalab Tehnologije d.d.

Novosti za računovodje “iz prve roke”

>>Več

10:20–11:00
Europa C
ga. Mateja Cejan, produktni vodja za modul Kadri, Datalab Tehnologije d.d.

Kako prihranimo na času in sprejemamo pravilne odločitve na kadrih?

>>Več

11:10–11:50
Europa C
g. Simon Klemen, produktni vodja za modul Denar, Datalab Tehnologije d.d.

Poslovni procesi za računovodje ter učinkovito finančno poročanje in analitika

>>Več

11:50–12:20
Preddverje dvorane Europa
 

Odmor in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

12:20–13:00
Europa C
g. Simon Klemen, produktni vodja za modul Denar, Datalab Tehnologije d.d.

Kako do avtomatizacije dela v računovodstvu?

>>Več

13:10–13:50
Europa C
ga. Vanja Varl, Datalab SI d.o.o.. ter ga. Marija Tomc Muc, direktorica, računovodski servis Biro Bonus d.o.o.

Kako z digitalizacijo “v praksi” dejansko spremeniti učinkovitost računovodstva?

>>Več

14:00–14:40
Europa C
ga. Saša Einsiedler, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatroka, licencirani DreamBuilder coach in Certified Trainer Jack Canfield Success Priciples.

Kako komunicirati v “digitalni” dobi?

>>Več

14:40–15:50
Restavracija Grand Hotela Bernardin
 

Zaključek izobraževalnega dela konference, kosilo in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

09:00–9:30
preddverje dvorane Europa
 

Zbor udeležencev, mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

9:30–10:10
Europa D
g. Tadej Smogavec, Vodja poslovnega segmenta, Telekom Slovenija d.d.

“Je digitalizacija hudoben zmaj ali dobra vila?”

10:20–11:00
Europa D
mag. Simon Golob, poslovni svetovalec, APS PLUS d.o.o.

Kako z digitalizacijo papirnih računov avtomatizirati vnos podatkov v PANTHEON?

11:10–11:50
Europa D
g. Aleš Brumen, prodajni svetovalec, TIS Grupa

Digitalizacija dokumentov – upravljanje in načini ePodpisovanja

11:50–12:20
Preddverje dvorane Europa

Odmor in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

12:20–13:00
Europa D
g. Marko Bauman, svetovalec za CRM, Intera d.o.o.

Kako lahko povezava PANTHEONa in Intrix CRM izboljša prodajo v vašem podjetju?

13:10–13:50
Europa D
dr. Maja Bogataj Jančič, direktorica Inštituta za intelektualno lastnino ter g. Andrej Brlečič ter g. Boštjan Berčič, Datalab Tehnologije d.d.

“V žarišču” – GDPR – okrogla miza (odgovori na vprašanja o GDPR)

14:00–14:40
Europa D
g. Dušan Zupančič, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije, Gospodarska zbornica Slovenije

Uveljavitev eRačuna v skladu z novo sprejetim evropskim standardom (EN 16931)

14:40–15:50
Restavracija Grand Hotela Bernardin
 

Zaključek izobraževalnega dela konference, kosilo in mreženje s pokrovitelji, gosti ter udeleženci

Gostujoči predavatelji in gosti

Spoznajte g. Joe Peppard-a

Gospod Joe Peppard je redni profesor na ESMT Berlin v Nemčiji ter docent na univerzi Južne Avstralije. Je specialist v panogi informacijskih sistemov, zato profesor Peppard raziskuje, predava ter svetuje na področjih vodenja informacijskih tehnologij, digitalnih strategij in inovacij, izvajanja programov digitalne preobrazbe, vrednosti in vloge informacijskih tehnologij ter strukture in zmožnosti oddelkov IT v sodobnih organizacijah. Ugotovitve njegovih raziskav so bile objavljene v najpomembnejših znanstvenih revijahNazadnje je izšla njegova knjiga The Strategic Management of Information Systems: Building a Digital Strategy (Strateško upravljanje informacijskih sistemov: oblikovanje digitalne strategije), trenutno pa piše svojo naslednjo knjigo z naslovom Digital Leadership for Boards and C-Suites (Digitalno vodstvo za upravne odbore in direktorje področij). Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte g. Marina Vladovića

Gospod Marin Vladović je operativni direktor Ceneje d.o.o. V podjetju skrbi za vse aktivnosti, povezane s sodelovanjem z institucijo EMOTA in podeljevanjem evropskih značk zaupanja na nacionalni ravni. Obenem je nosilec projekta značke CERTIFIED SHOP in drugih novih razvojnih projektov, ukvarja pa se tudi s svetovanjem o postopkih izvensodnega reševanja sporov. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte dr. Željka Ćurića

Leta 1993 se je dr. Željko Ćurić, psihiater, psihoterapevt in komunikolog, preselil iz Dubrovnika v Ljubljano, kjer je ustanovil podjetje O.K. Consulting d.o.o. skupaj z Nikolaiem Mejašem, dipl.psih. Skupaj z ekipo strokovnjakov skrbijo za razvoj in usposabljanje vodij, športnikov in vseh tistih, za katere je komunikacija pomembno orodje v poslovanju. Občasno se udeležuje izobraževanj in usposabljanj policijske posebne enote kot pogajalec. Željko je že 33 let srečno poročen s svojo ženo Emilijo in je oče in najboljši prijatelj 32-letne Andree. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte Sebastijana Ženka

Sebastijan Ženko je od leta 1998 zaposlen v podjetju UNIKA TTI d.o.o. kot vodja informatike. S Pantheonom se je prvič srečal leta 2006, ob zamenjavi do takrat uporabljenega DOS programa in bil tudi aktivno vključen v njegovo implementacijo. Ob implementaciji so v podjetju pričeli posodabljati tudi poslovne procese. Vsa leta uporabe Pantheona je Sebastijan delal na izboljševanju poslovnih procesov tako z uporabo Ares apletov kot z razvojem mobilnih in web aplikacij. Do leta 2015 so v podjetju dosegli, da v procesu prodaje ročnih vnosov skoraj ni več, kar vam bo z veseljem predstavil tudi na konferenci.

Spoznajte ga. Ano Petrić

Ana Petrić je Manager v globalni A.T. Kearney ekipi in ekipi za JV Evropo na področju korporativne strategije, digitalizacije, rasti prodaje in operativnega prestrukturiranja. Svetuje vodilnim podjetjem v regiji in vodi številne projekte s fokusom na telekomunikacijah, procesni industriji in FMCG. Preden se je pridružila ekipi svetovalcev v A.T.Kearneyju, je Ana Petrić pridobila naziv doktor znanosti s področja telekomunikacij na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Zagrebu. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte ga. Marija Tomc Muc

Gospa Marija Tomc Muc, direktorica podjetja Biro Bonus d.o.o. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte dr. Majo Bogataj Jančič

Dr. Maja Bogataj je ustanoviteljica in direktorica Inštituta za intelektualno lastnino, zasebne raziskovalne in svetovalne ustanove, ki deluje na področju intelektualne lastnine in se nahaja v Ljubljani. Njeno raziskovalno in akademsko delo in svetovalna dejavnost se razteza na vsa področja intelektualne lastnine, zlasti področje avtorskega prava, prava interneta in medijskega prava. Objavila je že številna dela s področja avtorskega prava, prava intelektualne lastnine in prava interneta in je tudi soavtorica večih knjig na teh področjih. Je razsodnica v domenskih sporih glede domene .si in arbitrinja pri Stalni arbitraži pri Gospodarski zbornici Slovenije. Je zastopnica za blagovne znamke in modele. Njeno svetovalno delo je zelo raznovrstno: svetuje korporacijam in start-upom, posameznim ustvarjalcem in tudi javnim institucijam. Vodila je projekt Creative Commons za Slovenijo, za katerega je zdaj pravna svetovalka. Foto: Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja, avtorja Jure Eržen.

Spoznajte g. Igorja Pauletiča

G. Pauletič je ustanovitelj in direktor FrodXa, ki kot izkušen svetovalec svojim naročnikom pomaga prenesti aktualne tehnološke, poslovne in družbene trende v doseg njihovega poslovanja, najpogosteje pri razvoju novih produktov in načrtovanju njihovih prodajnih poti ter go-to-market strategije. Znotraj tima prevzema vlogo snovalca idej in si zamišlja načrte, kako spreminjati ustaljene vzorce razmišljanja in delovanja. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte g. Marka Boharja

Gospod Marko Bohar je samostojni svetovalec na GZS ZEE, kjer je zadnja 3 leta zaposlen na delovnem mestu samostojnega svetovaleca v Zbornici elektronske in elektroindustrije, v okviru katere je aktivno vključen v procese oblikovanja Strategije pametne specializacije, evropske projekte s ciljem gradnje podjetniškim mrež in zbiranja in prilagajanja poslovno regulatornih informacij o enotnem trgu evropske elektroindustrije. Njegovo strokovno delo je osredotočeno na zbiranje in razlago poslovno-ekonomskih in strateških vidikov, ki jih prinaša digitalizacija, s posebnim poudarkom na digitalizaciji industrije. Pred tem je deloval kot razvojni inženir in vodja projektov v vodilnih slovenskih podjetjih, kot so IskraEmeco, IskraTel in HermesSoftlab. Bil je tudi vodja razvojnega oddelka v podjetju Iskra Sistemi. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte ga. Špelo Vauhnik
Gospa Špela Vauhnik je univerzitetna diplomirana ekonomistka. Ima bogate izkušnje na področju upravljanja prodajnih procesov in vodenja, saj je 20 let delala v gospodarstvu in se razvija na različnih področjih dela: tržne raziskave, pospeševanje prodaje, vodenje službe za pospeševanje prodaje in nato 15 let, kot direktorica prodaje v velikem trgovskem podjetju. Podjetju Mercuri International se je pridružila leta 2016. Zaposlenim v podjetjih pomaga razvijati kompetence s področja vodenja in prodaje za uresničevanje vizije, poslanstva in ambicij. Uporablja moderne pristope, ki udeležencem treningov in coachingov omogočajo odkrivanje novih možnosti za premagovanje izzivov, odstranjevanje ovir in razvoj novih načinov vedenja za doseganje želenih ciljev. Njena glavna področja dela so razvoj vodstvenih kompetenc (coachingi in treningi), razvoj prodajnih kompetenc in trženjskih procesov. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.
Spoznajte ga. Sašo Einsiedler

Saše Einsiedler je certificirana DreamBuilder coach-inja, družinska in transformativna mediatorka ter prva v tem delu Evrope s certifikatom svetovno znanega Jacka Canfielda Success Principles. Je avtorica dveh priročnikov: Moja samopodoba je moja odločitev in Trening komunikacije in javnega nastopanja s Sašo Einsiedler. Je poslovna ženska, svoje podjetje ima že skoraj dvajset let, je mama petih otrok. Strategije za doseganje osebnega in poslovnega uspeha uspešno živi in ima otipljive rezultate.”Uspeh je dosegljiv!”, pravi ga. Einsiedler. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte g. Blaža Dobnikarja

Gospod Blaž Dobnikar je že od leta 2007 zaposlen v podjetju Extra lux d.o.o., kjer je sprva začel kot referent za nabavo. Kasneje je kot projektni vodja izpeljal številne projekte na področju izboljševanja poslovnih procesov, kot so vpeljava spletne B2B trgovine in prodajne storitve BiroLux, integracija skladiščnega sistema WMS, pomoč pri reorganizaciji podjetja, itd. Sedaj je v podjetju zaposlen kot tehnični direktor in sodeluje pri reorganizaciji prodajne mreže. V letu 2016 je sodeloval v projektu implementacije PANTHEONa , ki so ga ob pomoči ekipe Extra Lux in Datalab integrirali z obstoječimi ponudniki IT rešitev. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Spoznajte g. Aleksandra Nerata

Gospod Aleksander Nerat je po izobrazbi inženir elektronike. Ima več kot 17 izkušenj na področju razvoja, projektiranja, vodenja delovnih skupin, vodenja proizvodnja in vpeljevanja ISO standardov. Svojo uspešno kariero je pričel v podjetju Valava elektronik s.p., kot razvojni inženir. Kasneje je deloval kot vodja tehnične službe v podjetju Protect Infra d.o.o. in v podjetju FIT varovanje. Uspešno pot ga je v nadaljevanju popeljala na mesto razvojnega inženirja v podjetju Ema, kot vodjo proizvodnje v podjetju Seltron d.o.o. in na mesto Tehnologa/projektnega vodjo v podjetju Impedanca d.o.o, preden se je 2016 leta pridružil ekipi podjetja Plastika Skaza d.o.o., kot Vodja IT. Foto: osebni arhiv gosta/predavatelja.

Zadovoljni obiskovalci konferenc so nam zaupali

»Sem redna obiskovalka PANTHEON konferenc in si jih v letnem koledarju označim z rdečo. PANTHEON konferenca mi veliko pomeni tako s strokovnega kot tudi s socialnega vidika. Poleg kakovostnih predavanj lahko stkem nove poslovne ali prijateljske vezi. Tudi v bodoče ostajam redna obiskovalka PANTHEON konferenc in se veselim naslednje. Kar tako naprej!«

Darja Pirš

direktorica, Pirma d.o.o.

»Iskrena pohvala Datalab-u in odličnemu timu za organizacijo PANTHEON konferenc. PANTHEON konferenca je vedno učinkovit, kreativen in zabaven dogodek, ki vključuje konsistentno sporočilo, vizualne elemente in pravočasni odzivni timing. Nam udeležencem, uporabnikom programa PANTHEON, vedno prenese kakovostno vsebino, ki nam olajša delo in skrajša delovno pot. Priporočam!«

Suzana Stanisavljević

produktni vodja, Xenon forte d.o.o.

Srečanje, zapisano v zvezde

PANTHEON konferenca je dogodek, ki ga mnogi obiskujejo redno in se nanj vračajo znova in znova. Bodite med njimi tudi Vi!

Partners and sponsors

Keystone partner

Gold sponsors & partners

Silver sponsors & partners

Bronze sponsors & partners

Sponsors & partners

Exclusive material sponsor
from Serbia

Material sponsors & partners

Content sponsors & partners

Prizorišče konference

Grad hotel Bernardin

Prestižni hotel s petimi zvezdicami se nahaja na enem najlepših delov slovenske obale, med mestoma Portorož in Piran. V njem je največji kongresni center v Sloveniji, ponuja pa še vrhunski wellness center, notranji bazen z ogrevano morsko vodo in razkošno zasebno plažo. Vse sobe imajo zasebni balkon s pogledom na morje.

= Navodila za pot

Več informacij

 

Če vas zanima karkoli v zvezi s konferenco, zabavo, prijavami ali hotelom, nam pošljite vprašanje po e-pošti. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Spremenite podatke v dobiček!

Kontakt

Datalab KS
Rr. Konstandin Kristoforidhi Obj. HIG Lok 3

10000 Prishtinë
T +381 38 749 045
sales@datalabks.com